lunes, 17 de noviembre de 2008

Delta de l'Ebre.


Mètodes d'estudi de les aus.

Dissabte dia 15 de Novembre, sortida de Girona, Alba i Nina, a les 6:30h del matí. Arribada a Deltebre a les 9:30h. Temps rècord!

Inici del curs a les 10h del matí, a la seu de PICAMPALL, a la Plaça Major (també anomenada plaça de l'esglèsia, que la gent del poble no s'entera!) de Deltebre (Jesús i Maria).



Matí de teoria:
  • Iniciació als mètods d'estudi dels ocells. Preguntes que ens fem, dades que cal prendre, com s'han de prendre, censos i recomptes.
  • Mètodes de marcatge especials i seguiments específics. Com són i per a que s'utilitzen els marcatges especials, concepte de captura marcatge recaptura i exemples de seguiments específics amb exemples de mètodes de captura emprats.
I havent dinat, davant de PICAMPALL mateix, marxem cap a l'aventura! Sortim amb els cotxes i ens dirigim directament al transbordador per atravessar a l'altre costat del Riu, ja que la tarda ens la passarem a la part més meridional del Delta.


Ens dirigim a l'encanyissada, però abans passem per Riet Vell, on també hi ha un mirador. Ens fixem una mica i veiem tres polles blaves (Porphyrio porphyrio), insuficients per fer un simulacre de cens: 1, 2 i 3, no és difícil! Però al ficar-nos a la caseta mirador, mentre contemplavem els pocs ànecs i fotges que hi havia davant, algú s'adona que al camp on eren abans les 3 polles, ara n'hi van apareixent a dotzenes!


Polla blava Porphyrio porphyrio)


No hay comentarios: